Index ⇒ Games Support ⇒ help translation inhabited island prisoner of power  Topic is solved

Trouble playing a game? Game not running well? Ask help here.

Moderator: LW Moderator

help translation inhabited island prisoner of power

Postby houss1 » Sat Feb 16, 2019 9:52 pm

i setup the game normally the setup is a repack fro rg bad company the setup in russian language and also the game but i put the english translation but it stays russian i cannot play with this language
houss1
Addicted Member
 
Posts: 176
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:58 pm
Thanks: 22
Thanked: 3 times in 2 posts

Re: help translation inhabited island prisoner of power  Topic is solved

Postby hfric » Mon Feb 18, 2019 11:55 pm

how to copy this translation was written in the read me file called "DIRECTIONS.txt"

Code: Select all
Overwriting the files in your "Inhabited Island" game directory with those located here
will translate most on-screen text into English, as well as add English subtitles to
in-game cutscenes. Make backups first. I've not tested the game in its entirety, and I
can't vouch for the stability of these altered files.


The file locations are (generally) as follows:

1. "Interface" should be placed in: Program Files\Inhabited Island\Textures

2. "LEVELS" should be placed in: Program Files\Inhabited Island\Textures

3. "Task" should be placed in: Program Files\Inhabited Island\Textures

4. "tutorial" should be placed in: Program Files\Inhabited Island\Textures

5. "txt" should be placed in: Program Files\Inhabited Island

6. "video" should be placed in: Program Files\Inhabited Island

NOTE: The last two file overwrites are not necessary. These change what I considered
to be the annoying menu music to something less irritating, an original piece of music.
This does not effect the English translation. If you want to change the menu music,
do the following:

7. "music_menu.ogg" should be placed in: Program Files\Inhabited Island\SOUNDS\MENU

8. "menu.ogg" should be placed in: Program Files\Inhabited Island\music


tl;dr version

copy "txt" and "video" folder into the main game folder overwriting original files
copy "Interface" "LEVELS" "Task" "tutorial" into the "Textures" folder and overwriting original files

Optional : copy over "music_menu.ogg" and "menu.ogg" into : Inhabited Island\music (since he found the menu music awful as f :lol: )

game works on any system (even x64 like win10) ... but on monitors that do not support 4:3 resolutions you have to play in window mode ... pick this option in the "config.exe" menu if you get a black screen on your 144hz monitor
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Image
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
User avatar
hfric
3DSL Moderator
 
Posts: 4675
Joined: Sun Jan 09, 2005 2:51 am
Thanks: 115
Thanked: 460 times in 393 posts

Re: help translation inhabited island prisoner of power

Postby hfric » Tue Feb 19, 2019 1:24 am

oh and one more thing , you also have to get the Fix for the translation here
http://www.legendsworld.net/phpBB3/view ... =9&t=13566

since two textures , by mistake where not set to be translucent ... aka they are a black non-see through picture

one you place into the Textures folder , the other into Textures\Interface ... in doubt, just copy those two files in those two places :p
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Image
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
User avatar
hfric
3DSL Moderator
 
Posts: 4675
Joined: Sun Jan 09, 2005 2:51 am
Thanks: 115
Thanked: 460 times in 393 posts

Re: help translation inhabited island prisoner of power

Postby hfric » Tue Feb 19, 2019 1:26 am

and it also should be noted this game does not like external video codecs like Re-clocker ... in worse case scenario it even can extend the load times of each map
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Image
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
User avatar
hfric
3DSL Moderator
 
Posts: 4675
Joined: Sun Jan 09, 2005 2:51 am
Thanks: 115
Thanked: 460 times in 393 posts

Re: help translation inhabited island prisoner of power

Postby houss1 » Tue Feb 19, 2019 10:26 pm

the game also freeze during launch ,it launches barely
houss1
Addicted Member
 
Posts: 176
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:58 pm
Thanks: 22
Thanked: 3 times in 2 posts

Re: help translation inhabited island prisoner of power

Postby hfric » Wed Feb 20, 2019 3:03 am

It was made for old WinXP systems ... played it on Win10 finished a couple of missions , worked fine ... but like i mentioned before when you have custom codecs and this games uses WMP default ones for AVi and Sound\Music decoding this game will kinda freeze (black screen), trying to open those Avi\Sound files with the new codecs ... realising it cannot play those files, then it will try to open those with WMP (Windows Media Player) ... aka you will have a black screen that takes from 1 to 2 min ... and then the game will start ... same with mission loads ... but on a WinXP machine with default codecs this game works fine ...

Same problem\bug has "Oblivion" it uses WMP as a sound decoder ... if you don't have it installed this game will not run at all ... or crash in the Jail Scene when it cannot decode few sounds with WMP
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Image
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
User avatar
hfric
3DSL Moderator
 
Posts: 4675
Joined: Sun Jan 09, 2005 2:51 am
Thanks: 115
Thanked: 460 times in 393 posts

The following user would like to thank hfric for this post
Scaryfun

Re: help translation inhabited island prisoner of power

Postby houss1 » Wed Feb 20, 2019 9:35 pm

did you test it hfric with translation ? the launching of the game is annoying as hell
houss1
Addicted Member
 
Posts: 176
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:58 pm
Thanks: 22
Thanked: 3 times in 2 posts

Re: help translation inhabited island prisoner of power

Postby hfric » Thu Feb 21, 2019 1:03 am

houss1 wrote:did you test it hfric with translation ? the launching of the game is annoying as hell

visual aid
Code: Select all
https://www.youtube.com/watch?v=3vb9NfNxkgk


it was made without the texture fix that was posted , that fixes the icons translucency (without it , each icon is annoying lulz)... i cannot offer you much help further , other then that it also should be noted this game uses the same engine that was used in many Orion games ... like that zombie game ... Hellforces , or in theirs other games :
They're Alive!(2009)
Dusk-12: Deadly Zone (2007)
Stalin Subway (2005)
BorderZone (2005)

Why not install VMware 14 or newer and install on it WinXp SP2 ... this is the only other possibility to run old 32bit Winxp games
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Image
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
User avatar
hfric
3DSL Moderator
 
Posts: 4675
Joined: Sun Jan 09, 2005 2:51 am
Thanks: 115
Thanked: 460 times in 393 posts


Return to Games Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests